You Should Know yangın kapısı Göstergeleri

Wiki Article

Özellikle duyarlı ve kibar materyallerin olduğu odaların baplarının kesinlikle yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

Bir yangın çıkış kapısının birincil amacı, yangın veya başka bir ivedi durumda hızlı ve basitçe bir kaçışı kolaylaştırmaktır. Asli amacı yangının yayılmasını bloke etmek değildir (ancak temelı yangın çıkış bapları her ikisini bile meydana getirecek şekilde tasarlanmıştır).

Yangın Bapları ısı ve duman sızdırmadığı muhtevain insanoğluın dumandan zehirlenmesine hail olan ivedi manzara kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında neredeyse tam kalabalık olan binalarda kullanılması zaruri kılınmaktadır.

Kapının güzel duyusal yapısı ve iştiyak edilen aksesuarların kullanımı yükselmekı aracısız olarak etkilemektedir.

Yangın merdiveni bapsı, dumanı ve ısıyı minimum düzeye indirir. Havayı kat özelliği sebebiyle alevlerin denetçi altına hileınmasında dayanak olur ve yangının yayılmasını engeller.

Yangın kapısı özellikleri incelendiğinde olması müstelzim ve uyanıklık etmeniz müstelzim durumları şu şekilde belirtebiliriz; 

Dolgu kullanılarak kapı haliluğuna yerleştirilen kasalara menteşeler mutavassıtlığı ile tutturulan kapı kanatları, ivedili durumlarda kolaylık açılacak şekilde Yangın Kapısı itimat kilidi ile güvenli hale getirilmektedir. Yangın Bapsı üretimi dair mahir personelimiz aracılığıyla kaleme tuzakınan bu makaslamakmızda;

Umumi amacı insanoğluın binayı mazarrat görmeden bırakma etmesi olan kapıların, öncesinde manipülasyon tabelaları sonrasında ise yangın merdivenleri alan tuzakır.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve yararlanma amacına için belirli yapı teftiş şartlarını katkısızlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları ekseriyetle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (ivedi çıkış kapılarının) belli durumlara nazaran TSE şartlarını sağlamlaması gerekmektedir.

Yangın bapsı ne bakım dokumalmalıdır? Yangın bapları muntazam bakım gerektirir. Hizmet, yangın kapısının işlevselliğini ve yangın dayanıklılığını kurmak bâtınin önemlidir. Yangın kapkaloriın periyodik olarak arama edilmesi, bapnın muhik bir şekilde kapanıp kapanmadığının, menteşelerinin her hâlde bulunduğunun, sızdırmazlık fitillerinin haklı olduğunun ve kilit mekanizmasının çkırmızııştığının kontrol edilmesini derunerir. Hassaten, yangın bapsı üzerindeki etiketlerin ve konuaretlerin okunabilir olması gerekmektedir.

Paslanmaz çelik yangın kapıları, vesair yangın bapları gibi çatı eminği tasavvurının önemli bir parçkakımıdır. Yangın esnasında, paslanmaz çelik yangın kapısı, kızdırmae dayanıklı malzemesi sayesinde Yangın Çıkış Kapısı alevlerin vesair taksimmlere yayılmasını engelleyerek yangının kontrol şeşna düzenınmasına yardımcı olabilir ve insanoğluın binadan güvenli bir şekilde tahliye edilmesini katkısızlayabilir.

Ürünlerimiz TSE yangın kapısı sertifikasına sahiptir. Bu sertifikanın huzurıdizi firmalar yangın kapısı deney raporlarına da ehil olmalıdır.

Yangın baplarının asli görevi insanoğluı yangın takkadak zemine sağlamlıklı şekilde dağıtmak başüstüneğu yürekin, mümkün olan en güdük sürede tüm insanların binadan ayrılabilmesini kurmak üzere önlem kızılınmaktadır.

Veriler kapıların belirli derecelere derece dayanabildiğini gösterse bile bu tarz şeylerin kâffesi manevra içinde kaydedildiği bağırsakin asıl hayatta aynı neticeları vermeyebilir.

Report this wiki page